Jet-SkiНевероятният остров Малта предлага много забавления и възможности да прекарате времето си чудесно. Ще видите и впечатляваща архитектура от времето на арабския халифат и на рицарите от Малтийския орден, скалисти брегове, девствена природа и магнетично сини лагуни – това е Малта.

Селото на Попай е едно прекрасно място, особено ако сте деца или самите вие изпитвате удоволствие да се върнете в палавите години. Всъщност там е имало малко рибарско селище, преди мястото да попадне в полезрението на филмовите продуценти.
Преди години било използвано за естествен декор на филма за известния анимационен герой Попай Моряка и около целия проект било обогатено с много нови места, естествено, в местен стил и съвсем по вкуса на Попай. Днес това е увеселителен парк, където можете да се позабавлявате на живо с рисуваните герои, да танцувате, да пазарувате и да си направите разходка с лодка из миниатюрните канали, сякаш сте попаднали във весела жива приказка.

Островите Гозо и Комино са също част от Малта.

Остров Гозо е много популярна дестинация както за туристите, така и за самите малтийци, които обожават спокойствието и приглушената му хубост. Гозо е чудесно място да се разходите пеш и да стигнете до скалите Дингли точно по времето, когато слънцето пада бавно в морето. Невероятна гледка предлагат залезите от най-високата част в страната – 220 метра височина.

Остров Комино пък е известен като мястото, където навремето са се крили пиратите и контрабандистите. Той е дълъг едва 2,5 километра и е широк километър и половина, така че е подходящ за еднодневна обиколка и да се насладите на тишината.
Островите са любимо място за скално катерене, маунтин байк или просто изкачване по многото приятни хълмове наоколо. Както и накъдето и да се отправите, ще намерите какво да видите – от старите ферми, древните замъци, кокетните параклиси до невероятните средиземноморски пейзажи.

Плуване с делфини в Park Mediterraneo, намира се близо до столицата Ла Валета.

Освен пързалки камикадзе, една от най-големите увеселителни „бавни реки“ и всевъзможни вдигащи адреналина удоволствия, паркът крие няколко емоции, които не можете да изпитате на много места по света. За най-малките е паркът на папагалите, където ще ги научат да си говорят с пернатите и да не се боят, когато някой викащ пъстроперко им кацне на рамото. А за по-големите е огромният басейн на делфините. Може да гледате делфиново шоу, а след това да нахраните делфин със собствените си ръце.

Синята лагуна  и Сините пещери
Невероятни скали и лазурна синя вода, където може да карате водно колело, да се гмуркате или просто да се повозите на лодка и да се полюбувате на невероятната гледка към скалите.
Към основните атракции на острова спадат още и състезателен картинг, тенис, скуош, голф, а за по-екстремните натури – планинско колоездене, конна езда, гмуркане, ветроходство, воден сърф, джетове и водни ски.
За младите посетители на остров Малта има множество ресторанти, барове и дискотеки. През деня може да се разхладите с домашна лимонада, фрапе или сладолед, а през нощта да опитате шарени коктейли и ароматни вина. Островът предлага разнообразие за всеки, което си струва да опитате!

Забавления в Малта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *