МалтаПътуването ни до Малта започна с голямо вълнение и усмивки още от самолета. Избрахме тази дестинация за своя меден месец. Полетът е кратък и не усетихме умора. Хотелът, който си избрахме, се оказа точно на брега на морето и от стаята ни всеки ден се виждаше страхотен залез. Нямахме търпение да се разходим още на първия ден от престоя ни, качихме се на градския транспорт и за наш късмет шофьорът на автобуса се оказа българин. Заведе ни в един от най-красивите квартали на Малта – Буджиба. Там има дълга крайбрежна ивица с ресторанти, кафета, магазини и много палми и екзотика.

МалтаОпитахме местни специалитети, морски дарове, приготвени по най-различни начини, както и всякакви торти и сладкиши. В един от следващите дни посетихме и Валета – столицата на Малта. Разгледахме крепостите, красивите им цветни градини, музеи, фонтани и гледки, които няма да забравя никога.

В Малта спокойно човек може да се отпусне, да говори и да пита без проблем на английски език. Всички го знаят и всеки ще ви отговори. Хората са усмихнати, любезни и обичат да се веселят.

МалтаГолямо впечатление ми направиха и множеството езикови училища в друг град на Малта – Слима, както и тези в Сейнт Джулианс. Там животът кипеше от сутрин до вечер, млади хора се веселяха и си говореха на английски. Изключително красиво местенце пълно с палми и цветя, няколко пъти ходихме там и останах очарована. Остана ни и време да се разходим с ферибот до съседния остров Гозо. Направихме си страхотни снимки и се запознахме с друга двойка на кораба, с която заедно обикаляхме острова след това. Почти всички сгради са в жълти нюанси и това прави улиците да изглеждат още по-приятни и слънчеви, а архитектурата им е смесица от различни стилове.

МалтаПредлагаха се и екскурзии до третия остров на Малта – Комино, съчетана с гмуркане, риболов или каране на водно колело. В Малта има от всичко за всеки, прекрасно местенце за почивка, обучение или купон. Има карти на града навсякъде на английски език и въпреки лявото движение, ние се ориентирахме без проблем. За около една седмица спокойно може да се разгледат основните туристически обекти и да се насладите на атмосферата там. А ако имате 2 -3 седмици на разположение, можете спокойно да “стегнете” английския си, и то почти без никакви усилия.

С удоволствие бих се върнала в Малта и препоръчвам на всеки да си направи едно такова пътуване.

Теодора Тошева


Курсове по английски език в Малта
Езикова школа АКЦЕНТ е официален представител на 3 лицензирани и реномирани езикови училища на прекрасният остров Малта. Езковите ваканции, организирани съвместно с нашите партньори, предоставят прекрасна възможност за изучаване на английски език в англоговоряща среда, на топъл и гостоприемен средиземноморски остров.


Спомен от Малта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *