Едно от най-трудните за придобиване умения при изучаването на чужд език е говоренето. Повечето хора лесно се справят с четенето и писането на съответния език, с течение на времето разбират все повече при слушане, но се чувстват неуверени, когато те самите трябва да кажат нещо. Тук на помощ идват разговорните курсове, които имат за цел да усъвършенстват комуникативните умения на курсистите.

Единственото изискване, за да се запишете в разговорен курс, е да сте завършили най-малко ниво Pre-Intermediate (А2), като идеята е да разполагате с основни познания по граматика и с необходимия запас от лексика, за да участвате пълноценно в часовете.

Курсът покрива широк спектър от теми от ежедневието, които са както интересни, така и полезни. Част от тях са: Travelling, Work, Stress, Health, Sport, Culture. Схемата, по която протича курсът, е следната: темата, която ще бъде обсъждана, се задава в предходното занятие заедно с някаква специфична лексика (ако има такава). Следващото занятие започва с един или няколко кратки текста, които са свързани с темата. Те имат за цел да провокират дискусията и да активират съответната лексика. Следва същинската дискусия, която е организирана около няколко основни въпроса. Ако темата позволява, може да се направи дебат, при който курсистите се разделят на два отбора, защитаващи противоположни тези. Часът завършва с ролеви игри – симулации на реални ситуации. Преди курсистите да съставят своите диалози, може да чуят примерни такива, като се обръща внимание на изразите, които могат да използват в дадената ситуация.

Очаквайте скоро и разработки на примерни теми за разговорен курс по английски.

Автор: Таня Панайотова

Курсът по разговорен английски

2 thoughts on “Курсът по разговорен английски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *