Аликанте е разположен в самия център на Коста Бланка, един от най-големите риболовни центрове в областта Валенсия. Пристанищният град е в непосредствена близост до старинната крепост Санта Барбара. Крайбрежната улица Еспланада със своята знаменита алея от палми е един от най-красивите булеварди по цялото Средиземноморие. Пешеходната улица Carrer Major извежда край низ от старинни магазинчета право в центъра на старинния град. Животът в тесните старинни улички на Аликанте тече равномерно и спокойно. Плажовете, палмите, топлият средиземноморски климат и възможностите за водни спортове, риболов и разходки са буквално хиляди.

Alicante

Обучение

Училището в Аликанте е създадено през 1998 г. и вече 18 години се занимава с езикови курсове и летни езикови лагери. Акредитирано е от Институт Сервантес, което е гаранция за високо качество на предоставяните услуги. Летният езиков лагер в Аликанте включва интензивно обучение по испански език – 20 уч. часа на седмица или по 4 часа на ден. Обучението се води от квалифицирани преподаватели с роден испански и дългогодишен опит. Групите по испански са до 15 обучаеми, но средният им размер обикновено е между 8 и 12. Обученията се провеждат сутрин, а в следобедните часове са организирани допълнителни занимания, екскурзии и спортове.

classroom

Настаняване и храна

Настаняването е организирано в испански семейства, внимателно подбрани съгласно критериите на училището и в непосредствена близост до него (в рамките на 15 мин. пеша). Деца се настаняват в двойни стаи. /има възможност и за самостоятелна с доплащане./ Преди пристигането училището изпраща профил на приемащото семейство, съдържащ подробна информация за членовете му и условията, в които ще бъде настанено вашето дете. Настаняването в испански семйства дава допълнителна възможност за практикуване на езика, за завързване на полезни социални контакти, за допълнителен контрол над детето и не на последно място носи комфорта и уюта на домашната атмосфера. Храненето по време на лагера и престоя в Аликанте е организирано на база пълен пансион. Учениците се хранят в семейството, в което са настанени – закуска, обяд и вечеря. Храната е типична за региона и такава, с каквато се храни съответното семейство.

room

Допълнителни занимания

Училището в Аликанте подготвя и организира богата програма от допълнителни дейности и спортни занимания. Такива занимания се провеждат всеки ден, с изключение на неделята, която е предвидена за провеждане със семейството.

junor-summercamp (3)

Заниманията се провеждат под надзор на представител на училището и включват:

 • Екскурзия в града;
 • Разглеждане на замъците;
 • Екскурзия до рибарското селище El Campello
 • Спорт
 • Плажни игри
 • Водни спортове – сърф, ветроходство, каяк
 • Нощ на мезенцата (tapas)
 • Екскурзия до остров Tabarca
 • Урок по танци
 • Една целодневна екскурзия

Училището в Аликанте организира провеждането на допълнителните занимания заедно с испански тинейджъри, за да насърчи създаването на нови приятелства, контактите в оригинална испанска среда и да предизвика засилена употреба на езика.

Spanish Language Summer Camp (4

Начални/крайни дати:

юни, юли, август

последен ден- 29.08.2016 г.

Пътуване

От април 2016 има директен полет на Bulgaria Air до Аликанте.

В пакетната цена за лагера е включен двупосочен транфер от и до летището.

Цена

Цената на 2-седмичен езиков лагер е 1200 евро и включва:

 • – обучение – 20 часа на седмица;
 • – настаняване в испанско семейство;
 • – храна на база пълен пансион;
 • – допълнителни занимания и спортове;
 • – двупосочен трансфер (от и до летището)
 • – застраховки;

Допълнително се калкулират нощувки извън продължителността на лагера, посрещане/изпращане на летището в други дни и часове, самостоятелна стая и др.

Допълнителна седмица – 500 евро

Доплащане за самостоятелна стая – 45 евро на седмица;

Доплащане за допълнителна нощувка – 30 евро;

Доплащане за пристигане/заминаване извън стандартните часове – 20 евро;

Стандартни часове са за пристигане: 08.00 – 22.00 ч. в неделя и за заминаване от 10.00 до 22.00 в събота.

junor-summercamp

Записване и плащане

Минимум 4 седмици по-рано се попълва регистрационна форма, подписва се договор с езикова школа “Акцент” и се внася депозит от 450 лева. След потвърждение от училището, превеждате цялата такса за курса по сметката на испанското училище не по-късно от 3 седмици преди заминаване.

 Езикова школа АКЦЕНТ – вашият надежден партньор!

Летен тийн лагер в Аликанте, Испания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *